četvrtak, 24. svibnja 2012.

Quiche od poriluka



Sastojci za tijesto
  • 250 grama oštrog brašna
  • 70 grama margarina margo (lakše se mijesi nego s putrom)
  • 1 jaje (slobodnotrčeće, ovaj slobodnokotrljajuće)
  • prstohvat soli (veći)

Umijesiti tijesto, ne predugo jer će inače biti gumenasto, oblikovati kuglu i staviti u hladnjak na sat vremena. Razvaljati na pobrašnjenoh dasci i staviti u okruglu keramičku posudu za quiche (a biti će istog okusa ako se stavi u četvrtasti pleh, ali će ružnije izgledati). Vratiti u hladnjak na još bar 15 minuta.


Sastojci za nadjev

  • 2 kisela vrhnja od 200 grama
  • 2 - 3 jaja (slobodnokotrljajuća)
  • sitno nasjeckani dimljeni seitan (oko 70 grama)
  • 500 grama očišćenog i nasjeckanog poriluka
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

Na maslinovom ulju podinstati poriluk dok ne omekša (doliti malo vode po potrebi). Dodati seitan, razmućena jaja, vrhnje, sol i papar. Uliti na razvaljano tijesto. Peći oko 15 minuta (tako je bar u mojoj pećnici, možda je kod vas 30?) u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva dok je nadjev još sočan, ali nije više tekuć, a prije no što rubovi tijesta pougljene. :)