Sastojci za tijesto
- 250 grama oštrog brašna
- 70 grama margarina margo (lakše se mijesi nego s putrom)
- 1 jaje (slobodnotrčeće, ovaj slobodnokotrljajuće)
- prstohvat soli (veći)
Umijesiti tijesto, ne predugo jer će inače biti gumenasto, oblikovati kuglu i staviti u hladnjak na sat vremena. Razvaljati na pobrašnjenoh dasci i staviti u okruglu keramičku posudu za quiche (a biti će istog okusa ako se stavi u četvrtasti pleh, ali će ružnije izgledati). Vratiti u hladnjak na još bar 15 minuta.
Sastojci za nadjev
- 2 kisela vrhnja od 200 grama
- 2 - 3 jaja (slobodnokotrljajuća)
- sitno nasjeckani dimljeni seitan (oko 70 grama)
- 500 grama očišćenog i nasjeckanog poriluka
- sol
- papar
- maslinovo ulje
Na maslinovom ulju podinstati poriluk dok ne omekša (doliti malo vode po potrebi). Dodati seitan, razmućena jaja, vrhnje, sol i papar. Uliti na razvaljano tijesto. Peći oko 15 minuta (tako je bar u mojoj pećnici, možda je kod vas 30?) u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva dok je nadjev još sočan, ali nije više tekuć, a prije no što rubovi tijesta pougljene. :)