nedjelja, 24. lipnja 2012.

Gusta juha od karfiola (cvjetače), graška i špinata s gnocchima i pestom

Sastojci:
  • jedna manja glavica karfiola/cvjetače, očišćena, oprana i narezana na komade
  • 250 grama svježeg špinata, opranog i očišćenog
  • 500 grama graška
  • 1 jušna žlica Alnatura juhe od povrća (u prahu ili kocka)
  • oko 100 grama Alnatura veganskog pesta (a može i obični)
  • sol, papar
  • par žlica maslinovog ulja 
 Priprema:

U ekspres lonac staviti cvjetaču i polovicu graška i zaliti s hladnom vodom.  Dodati juhu i maslinovo ulje, poklopiti i nakon što zakipi kuhati oko 15 minuta. 

Usitniti štapnim mikserom. 
Dodati ostatak graška  i kuhati dok grašak ne omekša. Dodati njoke i svježi špinat i kuhati još 5 minuta. Na koncu umiješati pesto. Posoliti i popapriti prema želji.


Nema komentara:

Objavi komentar