ponedjeljak, 1. kolovoza 2011.

Slanutak s đumbirom

 Ako volite začinjenu hranu onda je ovo pun pogodak. Brzo se i jednostavno priprema i jako je fino. Ako nemate vremena, uzmite slanutak iz konzerve ili staklenke.

  • 250 grama suhog slanutka
  • manja glavica luka, sitno nasjeckana
  • tri češnja češnjaka, usitnjena
  • svježi đumbir (oko 5 cm), usitnjen (naravno oguljen)
  • velika limenka pelata, nasjeckanih
  • sol, papar
  • garam masala
  • korijander (svježi ili u prahu)
Namočite slanutak preko noći u hladnoj vodi. Stavite kuhati u osoljenu vodu i kuhajte dok ne omekša (sat i pol do dva).
Dok se slanutak kuha pripremite i nasjeckajte ostale sastojke.
Ocijedite kuhani slanutak. U velikom loncu ugrijte 3 žlice ulja. Dodajte nasjeckani luk i pirjajte par minuta. Dodajte usitnjeni češnjak (ili češnjak u prahu), nasjeckani đumbir i kurkumu. Još malo propirjajte, a zatim dodajte kuhani slanutak, pelate, sol, papar i pirjajte oko 15 minuta. Pri kraju dodajte garam masalu i korijander.
Servirajte uz kus kus ili bulgur.

Nema komentara:

Objavi komentar