ponedjeljak, 21. ožujka 2011.

Sočni kolač od mrkve ili kako ostati bez prsta

Sastojci:
  • 3/4 šalice smeđeg šećera

  • 1 šalica grožđica

  • 1žličica muškatnog orašćića

  • 2 šalice brašna

  • 1 1/2 šalica sojinog ili zobenog mlijeka

  • prstohvat soli

  • 1 šalica ribane mrkve

  • 1 žličica cimeta

  • 3 žlice biljnog ili suncokretovog ulja

  • 1 prašak za pecivo

  • 3/4 šalice samljevenih badema (pazite prste!)


Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Obložite lim papirom za pečenje.
Pomiješajte ulje, mlijeko, grožđice, šećer  i  začine u rajngli (ne mogu se sjetiti književnog izraza, mea maxima culpa), zakipiti na laganoj vatri i pustiti da ključa (uz miješanje) 5 minuta. Ohladiti na sobnu temperaturu.

Ohlađeno pomiješati s brašnom, praškom za pecivo, bademima i solju te staviti u lim za pečenje.
Peći 40 minuta ili dok nož koji ste zaboli u kolač ne izađe čist.

1 komentar:

  1. ne kaže se rajngla nego padela :P
    ali bezobzira na to zvuči njami :D)

    OdgovoriIzbriši