- 3/4 šalice smeđeg šećera
- 1 šalica grožđica
- 1žličica muškatnog orašćića
- 2 šalice brašna
- 1 1/2 šalica sojinog ili zobenog mlijeka
- prstohvat soli
- 1 šalica ribane mrkve
- 1 žličica cimeta
- 3 žlice biljnog ili suncokretovog ulja
- 1 prašak za pecivo
- 3/4 šalice samljevenih badema (pazite prste!)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Obložite lim papirom za pečenje.
Pomiješajte ulje, mlijeko, grožđice, šećer i začine u rajngli (ne mogu se sjetiti književnog izraza, mea maxima culpa), zakipiti na laganoj vatri i pustiti da ključa (uz miješanje) 5 minuta. Ohladiti na sobnu temperaturu.
Ohlađeno pomiješati s brašnom, praškom za pecivo, bademima i solju te staviti u lim za pečenje.
Peći 40 minuta ili dok nož koji ste zaboli u kolač ne izađe čist.
ne kaže se rajngla nego padela :P
OdgovoriIzbrišiali bezobzira na to zvuči njami :D)