utorak, 29. ožujka 2011.

Veganska torta od „sira“

Podloga:
  • 200 grama McVities keksa (nemaju kolesterola, transmasnih kiselina niti hidrogenizirane masti)
  • ½ šalice suncokretovog (ili biljnog) ulja
  • malo sojinog mlijeka
  • ¼ šalice brašna
Kekse usitniti u prah. Napraviti glatko tijesto od sastojaka i utisnuti u namazani (ili papirom za pečenje obloženi) oblik za pečenje. Staviti u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i peći oko 10 minuta.

Krema:
  • 400 grama svježeg tofua
  • 150 mL sojinog vrhnja
  • 3 žlice ulja
  • sok jednog limuna
  • 1 žlica ruma
  • 2 vanilin šećera
  • 1/2 šalice šećera
  • ¼ šalice gustina
  • 2 žlice brašna
  • pola praška za pecivo
Tofu namrviti. Sastojke za kremu promiješati štapnim mikserom dok smjesa ne bude glatka. Uliti na prethodno pečenu podlogu. Peći u pećnici na 180 stupnjeva oko pola sata ili dok nož zaboden u tijesto ne izađe suh.


Kolač je sasvim solidan, moje ga je jako izbirljivo srednje dijete proždiralo kao sumanuto.

3 komentara:

  1. ah, po x-ti put moram reći isto... DAJ ŽENO VIŠE KOMERCIJALIZIRAJ TO SVOJE KUHARENJE. Iš tamo na masterchefa. Btw, glumim kušača, a moja se ocjena nije upisala, haloooooo

    OdgovoriIzbriši
  2. isprobano uz neznatne modifikacije. fino je
    jedino napomena za kekse - niti ne mgou imati kolesterola budući nisu životinjskog podrijetla.
    inače je fama o kolesterolu izmišljotina američkog prehrambenog lobija

    OdgovoriIzbriši
  3. znam da keksi ne mogu imati kolesterola. ali jaja i sir koji obično dođu u tortu od sira imaju (nije da razbijam glavu time btw.)

    OdgovoriIzbriši