Servirajte vruće ili na sobnoj temperaturi.
Sastojci:
500 grama suhog slanutka
1 čajna žličica češnjaka u prahu
srednja glavica luka
1-čajna žličica kurkume
suhi ili svježi nasjeckani list peršina (2 jušne žlice)
suhi ili svježi nasjeckani vlasac (1 jušna žlica)
1 čajna žličica soli
papar
sok pola limuna
1 prašak za pecivo
žlica suhog kvasca (germe)
6 žlica brašna (ili više, po potrebi)
ulje za prženje
Postupak:
Namočiti tijekom 24 sata slanutak u puno hladne vode. Po potrebi doliti još vode. Ocijediti slanutak i samljeti u procesoru. nemojte dodavati vode jer će vam se raspadati pri pečenju. Dodati sve sastojke, osim ulja, umiješati, dodati još soli i papra ako treba. Zagrijati ulje (najmanje 5 cm ulja) u srednje velikoj dubljoj tavi. Tijesto veličine jušne žlice oblikovati u loptice ili male pogačice. Tajna prženja je vruće ulje. Ako ulje nije dovoljno ugrijano, smjesa će vam se raspadati.Pržiti u vrućem ulju dok ne dobiju lijepu zlatno smeđu boju, otprilike 3-5 minuta. Ako su loptice crne, pretjerali ste s duljinom prženja. J Ocijediti na salveti. Servirati vruće ili sobne temperature. Falafel možete staviti u lepinju, dodati razno sjeckano povrće (zelje, luk, rajčicu, zelenu salatu) i umak po želji ili uz salatu kao glavno jelo.
|
Falafel nakon prženja |
|
opet ja - a da probaš dilat onom Sirijcu u Frankopanskoj? pod uvjetom da je OTVOREN i u vrijeme sieste
OdgovoriIzbrišida, zaboravih napisati koliko ispadne. 36 komada mi je danas ispalo od ove količine. jedva čekam večeru. mmmm
OdgovoriIzbrišimogla si i opeglati stolnjak :P
OdgovoriIzbrišipeglanje je protiv moje vjere. a i vratila sam ti peglu, remember? ;)
OdgovoriIzbriši